Sporten & Bewegen

Sporten en bewegen is leuk en gezond en brengt mensen met elkaar in contact.

Alkmaar Sportstad heeft de ambitie om in 2018 minimaal 65% van de inwoners van Alkmaar >18 jaar actief deel te laten nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten en minimaal 70% van de jongeren van Alkmaar.

Compleet beweegaanbod in Alkmaar

Weten welke sport- en beweegactiviteiten er voor u zijn? Op de website van Alkmaar Sport vindt u het sportaanbod in Alkmaar overzichtelijk bij elkaar. U kunt filteren op doelgroep of wijk en vind zo direct de beweegactiviteit die bij u past!

Zoek uw sport.

Sporten en bewegen is voor iedereen

Kunnen sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door een lichamelijke of verstandelijke beperking of door het ontbreken van financiële middelen kan sporten een uitdaging zijn. De gemeente Alkmaar probeert sport zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen en biedt daarom een aantal regelingen en subsidies aan voor wie de mogelijkheden tot sporten niet vanzelfsprekend zijn.

Bekijk hier de mogelijkheden

JOGG film is uit!

JOGG film is uit!

Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de aanpak waarbij iedereen in Alkmaar wordt ingezet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Studenten van FlexxMedia (onderdeel van Rookie Entertainment In Holland Haarlem) hebben een filmpje gemaakt over de integrale aanpak van JOGG in Alkmaar.